Tyrni

Myös tyrni on löytänyt tiensä Kepilä 10 marjavalikoimaan ja tietty luomuna. Myymme tyrniä vain itsepoimintana ja meillä on tarjolla poiminnan apuvälineitä..

Lajikkeina ovat suomalaiset Tytti ja Terhi. Koska tyrni on kaksikotinen, tarvitaan myös poikakasveja. Meillä tähän tehtävään on valittu komeat Tarmot, joita on 20% eli yksi poika huolehtii ansiokkaasti neljästä tytöstä. Tyrni kasvaa Suomessa myös luonnonvaraisena pääosin Ahvenanmaalla ja länsirannikolla.

Tyrnin maku on kirpsakka ja toki ei kaikkien mieleen. Tyrniä voi pitää terveyttä edistävänä marjana ja siitä on kiistattomia tutkimustuloksia. Positiivisia vaikutuksia on erityisesti henkilöille, joilla on taipumusta sydän- ja verisuonisairauksiin sekä diabetekseen. Unohtaa ei pidä myöskään erittäin korkeaa C- ja E-vitamiinipitoisuutta.

Tyrnin siemenistä puristettu öljy on tunnettu hyvistä ominaisuuksistaan ihonhoitotuotteissa ja sitä käytetään myös ravintolisänä. Tyrnin lehdet sisältävät runsaasti antioksidantteja – pitää vain löytää sopiva tapa hyödyntää niitäkin ravintona….