Uutiset 2021

19.6.2021
Aloitimme mansikan myynnin aluksi 500g rasioilla 18.9.21 ja jo 21.6. toimitamme ensimmäiset 5 kg laatikot.
Varauksia voi tehdä etukäteen joko sähköpotilla info@kepila10.fi tai puhelimeen 040 547 6362.
26.5.2021
Talvi oli erittäin suosiollinen marjakasveillemme ja kaikki ovat riehaantuneet kukkimaan oikein kunnolla – toki pensasmustikka on vielä heräilemässä eli sen kukinnan määrästä ei ole tietoa.
Myös rikkakasvit menestyivät liiankin hyvin – varsinkin voikukkaa riittää.
Haskap kukkii aikaisin ja kunnolla. Jos pölytys onnistuu, voimme odottaa mainiota satoa. Kylmät ilmat ja sateet voivat pitää mehiläiset ja kimalaiset koloissaan. Ristipölyttyvänä kasvina hyönteiset ovat elinehto. Koska haskapin taimia ei ole saatavana luomuna, tulee sadosta luomua vasta kolmen vuoden kuluttua. Osa sadosta on näinollen luomua ja osa ei.
Myös mustaherukan kukinta on tosi runsasta ja viherherukkakin tuo ensimmäisen sadon. Tyrnin satomäärää on liian aikaista arvuutella. Nämä kaikki on luomua.
Odotamme luomumansikkasadon olevan suurin tähän asti. Istutamme vielä pienen määrän mansikantaimia lisää ja uutena lajikkeena tulee Salsa. Sen jälkeen pudotamme kolmessa vuodessa mansikantuotannon hyvin pieneksi – ehkä vain puoli hehtaaria ja ei ollenkaan tunneliviljelynä. Syynä on luomun valtava työmäärä, erilaiset luomun viljelyriskit ja kannattamattomuus. Olemme ilmeisesti viimeinen luomumansikan viljelijä Päijät-Hämeessä.