Kepilä 10

Tilalla on pitkä ja värikäs historia. Aikanaan se oli Kirkonkylän ”suurin ja kaunein”. Edellinen omistaja kasvatti tilalla karjaa, jonka avulla pellot saivat jatkuvasti oivaa luomulannoitetta. Vuonna 2017 tila siirtyi nykyiselle viljelijälle Jani Tammiselle ja tilan tuotantosuunnaksi valittiin luomumarjat.  

Tilan 62 ha pinta-alasta 24 ha on peltoja ja kaikki tulee asteittain marjatuotantoon. Ja toki haaveena on saada kasvatettua kepilä 10 lähemmäksi alkuperäistä kokoaan. Haskapilla tulee olemaan merkittävä rooli tulevina vuosina.

Kepilä 10:n pellot ovat olleet luomukäytössä vuodesta 2000 lähtien.

Pellot ovat hietamoreenia, hieman kivisiä ja erittäin sopivia juuri marjatuotantoon. Alueen kesän lämpötilat ovat myös ihanteellisia marjatuotantoon. Viileässä säässä marjat kypsyvät hitaasti aromikkaaksi.

Tuotannon tehostamiseksi hyödynnetään tunneleita, mutta tiukasti luomutuotannon ehdoilla. Perinteisessä tunneliviljelyssä marjat kasvavat yleensä kookosrouheessa kaukaloissa. Kepilän marjakasveilla on juuret Heinolan ravinteikkaassa mullassa ja maakosketuksessa. Tunneleiden avulla varmistetaan toimitusvarmuus säästä riippumatta, helpotetaan kasvitautitorjuntaa ja aikaistetaan satoa sekä toki satotaso paranee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *